Toyota Prius
Boefjes zijn niet zo geïnteresseerd in duurzame misdaad.

Volgens Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) werden in 2015 (pdf) minder elektrische en hybride auto’s gestolen in ons land. We praten over een daling van 4,8 procent in vergelijking met 2014. In totaal gaat het om 29.218 gestolen auto’s, waarvan 171 stuks een elektrische of hybride variant betrof. De gestolen auto’s werden ook minder vaak teruggevonden. Slechts 37,4 procent van de gestolen voertuigen vindt diens weg terug naar de oorspronkelijke eigenaar.

In 2015 spande Lexus en Toyota de kroon als het gaat om gestolen groene auto’s. 76 Lexussen en 34 Toyota’s werden vorig jaar door autodieven meegenomen. De Tesla’s worden vooralsnog met rust gelaten. Slechts één auto van het Amerikaanse merk werd gestolen in twee jaar tijd.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ruben, probeer echt eens op je verwijzingen te letten. Nu staat er dat er 29.218 auto’s werden gestólen (waar?), terwijl ik (na vier keer lezen) denk dat er zoveel in Nederland zíjn, waarna pas in de laatste alinea wordt verteld hoeveel er werden gestolen.

@Citrofiel: Ik heb het stukje aangepast, dat het nu duidelijk moet zijn dat het om ons land gaat. Thx

@RubenPriest: En nu snap ik het inderdaad, blijkbaar was zelfs vier keer lezen niet genoeg om de goede boodschap eruit te halen. Het kwam eerder over als 29k gestolen elektrische auto’s, vandaar mijn vraag over het land, zelfs wereldwijd leek dat me dat veel.

Logisch, veel EV’s zoals Tesla’s hebben software integratie die het zinloos maakt om te stelen.

“Slechts één auto van het Amerikaanse merk (Tesla) werd gestolen in twee jaar tijd.”

En dat was alleen omdat de vrouwelijke eigenaar de sleutel in de auto had laten liggen, wat een gelegenheidsboef zich geen twee keer liet zeggen.
Vervolgens geeft deze mevrouw haar smartphone aan de politie die met de Tesla App tracking-functie geen moeite hadden de auto te vinden. End game.

Scheelt veel hoofdpijn / stress / onnodige zorgen t.o.v. een porsche/mb/bmw/audi prestige auto voor het huis…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.