teslacrash
In een poging te voorkomen dat Tesla auto’s mag gaan verkopen in hun staat, hebben dealers uit Connecticut, Verengide-Staten, de website teslacrash.com in het leven geroepen.

Tesla mag geen auto’s verkopen in de staat Conncticut via Tesla Stores aangezien het fabrikanten niet is toegestaan zelf hun producten te verkopen. In plaats van in zee te gaan met lokale autobedrijven, houdt Tesla vast aan haar principe de auto’s alleen via eigen stores te willen verkopen en stimuleren ze nu een voorstel tot wetswijziging. Overigens kun je ook in Connecticut gewoon een Tesla online bestellen, deze wordt dan voor je deur afgeleverd. Dat is precies wat al zo’n vijfhonderd inwoners van die staat hebben gedaan.

Toch zit het de lokale dealers niet lekker en daarom komen ze nu met de website teslacrash.com. De website is een samenraapsel van negatieve berichtgeving over Tesla en een verklaring waarin de dealers aangeven graag Tesla’s te verkopen, maar dat ze willen voorkomen dat het bedrijf het recht van consumenten schaadt wanneer de wet wordt aangepast. Volgens de autodealers uit Connecticut hebben dealers een belangrijke bemiddelende rol bij problemen met de auto.

Het is niet de eerste keer dat Amerikaanse autodealers de aanval openen op Tesla, eerder spanden autobedrijven in New Jersey een rechtszaak tegen Tesla aan, die overigens resulteerde in een wetswijziging waardoor Tesla haar gang kan blijven gaan. Ook in Ohio en North-Carolina werd door lokale dealers met weinig succes strijd gevoerd tegen de jonge autofabrikant. Aan de andere kant heeft Elon Musk eind vorig jaar nog aangekondigd tóch met lokale dealers te willen samenwerken, maar details over wat de CEO van Tesla zelf een ‘hybride verkoopsysteem’ noemt, heeft hij niet gegeven.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Had Musk niet een tijdje geleden gezegd: “In de toekomst kan er vast samengewerkt worden, maar wie ons nu een hak zet, moet niet verwachten om met ons nog een alliantie te kunnen aangaan.”

Of zoiets in die zin. Lijkt me in elk geval kl°te, Tesla zwart maken en dan straks Tesla ophemelen eens ie in de eigen showroom staat. Vraag me ook af of de consument wel “beschermd” wordt door het huidige dealer-monopolie, maar daarvoor dient de US-wetgeving uitgespit te worden natuurlijk…

Site is niet bereikbaar trouwens…

Mijn ervaring met Tesla is 1000% beter dan met merkdealers waar ik tot nu toe zaken mee gedaan heb. Ook het aankoopproces is gewoon veel prettiger.

Verschillende dealers hebben mij als leaserijder in het verleden geweigerd een proefrit te laten maken. Vaak ziet de dealer je zelfs niet staan als je naar hun locatie komt. Bij Tesla kun je gewoon een proefrit inplannen en maakt het niet uit waarin je aan komt rijden.

Tesla vraagt bij iedere gelegenheid of ze nog iets voor je kunnen betekenen. Ze willen gewoon dat je 100% tevreden bent met je auto. Geen dealer is ooit zo ver voor me gegaan!

Eerdere auto’s waren verouderd zodra je de showroom uitreed, maar de Tesla blijft beter worden. Kaarten voor de navigatie worden regelmatig gratis bijgewerkt en ook extra functionaliteit wordt gewoon gratis geleverd. (Navigatie / agenda / hill-hold / display / etc…)

Ik denk dus dat de dealers wel een punt hebben. Als ze niet beschermd worden door een wet, gaat geen consument meer naar ze toe. Ze hebben gewoon geen bestaansrecht meer.

Site is ook inmiddels offline

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.