Verschillende elektrische voertuigen gingen met elkaar de strijd aan om te bepalen wie het snelst en het zuinigst van Almere naar Amsterdam kon rijden.

Met de EV, e-scooter, elektrische fiets of met de trein; welk vervoersmiddel zou u kiezen om tussen de twee steden te pendelen? Om de beste optie te achterhalen vertrokken vier coureurs vanaf het Flevoziekenhuis in Almere richting het AMC te Amsterdam. Burgemeester Annemarie Jorritsma gaf het startsein.

De Opel Ampera won de race met 40 minuten, gevolgd door de e-scooter (49 minuten). Als derde kwam de elektrische fiets aan (52 minuten). Op de vierde plaats eindigde de trein met 55 minuten.

Als er naar de verbruikskosten wordt gekeken, liggen de verhoudingen anders. De elektrische auto was dan wel het snelst, maar ook het duurst. Voor de afgelegde afstand moest omgerekend 1,01 euro worden betaald, terwijl de elektrische fiets de goedkoopste optie was met een bedrag van slechts 4 cent. Mario Kramer, voorzitter van de Fietsersbond Almere:

Een rit met een e-scooter naar Amsterdam kost maar twaalf cent. Veel mensen weten dat niet. Met een elektrische auto ben je zo’n 92 cent aan stroom kwijt en twee liter benzine. En met een e-fiets kost het je maar vier cent aan stroom. Dan moet je natuurlijk wel zelf trappen, maar de keuze is er. De moderne mens wil keuze hebben in zijn mobiliteit en dat kan.

Met de race werd de ‘electronic freeway‘, een fietsroute naar Amsterdam met een oplaadpunt halverwege, officieel geopend. (Via Almere Vandaag)


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.