Het record dat onlangs met de Renault Zoe werd gevestigd blijft echter in de boeken staan.

Het Australische EV Engineering heeft onlangs een record gevestigd, door met hun van accuwisseltechniek voorziene  Holden Commodore binnen een etmaal maar liefst 1.886 kilometer af te leggen. Hoewel dit beduidend meer is dan de 1.590 kilometer van de Renault Zoe, zal de Holden niet in de recordboeken worden opgenomen, aangezien het geen productie-auto is.

De recordafstand werd afgelegd door heen en weer te rijden tussen de plaatsen Port Melbourne en Geelong (een afstand van om en nabij de 70 kilometer).  Het team bestond uit 16 personen, die elk een stint van 122 kilometer aflegden. Bij de accuwissel resteerde doorgaans tussen de 20 en de 25% aan acculading, het totale bereik van een vol accupakket lag derhalve hoger.

In de Holden werd gebruik gemaakt van technologie van de firma Better Place, in Nederland bekend van het wisselstation op Schiphol.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De afstand tussen de 2 plaatsen was ongeveer 70 ‘kiloeter’. De bestuurders maakten stints van 122 km. Op ongeveer tweederde van de terugreis werd dus gestopt (…)?

@ramshoek: Typfout is aangepast, en je suggestie was inderdaad correct. Er is grofweg van de ene naar de andere stadsgrens gereden.

Op die manier blijft de vaart er wat in en kan het aantal kilometers gemaximaliseerd worden. Dank!

Ongeveer 70 is misschien 61. Dan is heen en terug 122km. Lijkt me het meest logisch dat ze altijd op dezelfde plaats wisselen dan…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.