Australische stad wordt een waar EV-paradijs
Aan de andere kant van onze aardbol weten ze wel hoe je het publiek warm laat lopen voor elektrische auto’s.

Defence Housing Australia is van plan om een complete “solar suburb” te bouwen bij de stad Darwin. Elk huis wordt uitgerust met zonnepanelen op het dak (à 4.5 kW) en oplaadpunten voor elektrische auto’s. Jaarlijks zou deze aanpak per huishouden maar liefst 2.000 Australische dollars aan besparing op moeten leveren, oftewel zo’n 70% van de totale energierekening.

Da’s inderdaad een hoop, maar vergeet niet dat het gaat om een plaats waar de temperaturen geregeld hoog oplopen. Koelen kost evenals verwarmen een hoop energie, vandaar dat een groot deel van de energierekening wordt bepaald door het gebruik van airconditioning.

Het totale project moet jaarlijks 600.000 kWh aan elektriciteit opleveren. Gedurende hun levenscyclus moeten de zonnepanelen een besparing opleveren van 4.125 miljoen AUD opleveren, waarbij wordt uitgegaan van een reductie van de CO2-uitstoot van 8.35 miljoen ton.

De plannen klinken behoorlijk ambitieus, maar als de DHA de genoemde cijfers inderdaad waar kan maken zou het wel een prestatie van formaat betekenen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.