Aurora One
Deze Aurora One is ontwikkeld door het Green Team Twente. Een groep van studenten, verbonden aan de Universiteit Twente in Enschede, heeft de auto ontworpen.

Een smalle, groene, signaarvormige auto met een klein koepeltje. In kernachtige bewoordingen is dat de Aurora One. Met deze auto op waterstof gaat het Green Team meedoen aan de Shell Eco Marathon. Het doel is het prolongeren van de twee gouden titels die tijdens de vorige editie werden gehaald.

Dat wordt gedaan met een compleet nieuwe en verbeterde auto. De studenten hebben zich er dus niet met een jantje-van-leiden van afgemaakt. Zo zijn de aerodynamische eigenschappen met 25 % verbeterd, ook is de efficiëntie van de brandstofcel met 30 tot 60 % toegenomen. Verder is er een geheel nieuw onderstel ontwikkeld, omdat er nu gecertificeerde remmen gebruikt moeten worden. Kennelijk kon er eerder gebruik worden gemaakt van een halfslachtig setje remmen.

Ook heeft de auto nu twee deuren, waarmee alvast wordt geanticipeerd op de regelgeving van vorig jaar. De topsnelheid ligt een flitsende 10 km/u hoger en komt nu uit op 46 km/u. Het gaat in dit geval niet om snelheid, maar pure zuinigheid. Gehoopt wordt dat een verbruik dat angstvallig dicht bij 1000 km/l (duizend kilometer op één liter) in de buurt komt. Een waarde die iedere automobilist als muziek in de oren zal klinken, want wie wil dat nu niet?


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

1000km op 1 liter van wat ?
Waterstof wordt in kilogram aangeduid.
1 kg waterstof kost 10 euro …

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.