Audi dronetaxi
En dat terwijl de gemiddelde taxichauffeur zich ook nu al een laagvlieger toont, waarbij het om het even is of er klanten in de auto zitten.

Audi toont zijn Pop.Up Next tijdens de Amsterdam Drone Week, die nu gaande is. Het voer- en vliegtuig ineen is een combinatie van een zelfrijdende elektrische auto en een drone waarin de passagiers plaatsnemen. Dat het ding te zien is tijdens een drone-evenement is dus geen toeval. Het betreft nu overigens een prototype met een schaal van 1:4, die daardoor vooral geschikt is voor kabouters en nog niet bruikbaar is in de dagelijkse werkelijkheid. Wel is de dockingprocedure succesvol gedemonstreerd, de passagiersmodule werd trefzeker op de grondmodule geplaatst.

De Pop.Up Next is overigens een gezamenlijke ontwikkeling van Airbus, Italdesign en Audi.

“De vliegende taxi komt eraan, daar zijn we bij Audi van overtuigd. Steeds meer mensen verhuizen naar de stad. Alleen door automatisering blijven ze in de toekomst verzekerd van mobiliteit. Bijvoorbeeld met gerobotiseerde taxi’s. Zonder onderweg te hoeven overstappen op een ander voertuig, kunnen de passagiers werken, ontspannen of zich vermaken. Als we erin slagen het verkeer intelligent te verdelen over de weg en de lucht, profiteren zowel de steden als hun inwoners daarvan.”, aldus Dr. Bernd Martens, president van Audi-dochter Italdesign en als lid van de Raad van Bestuur van Audi.

Wordt het op de weg dusdanig druk dat de lucht de enige oplossing is? Het is iets waarin de Nederlandse fabrikant PAL-V ook lijkt te geloven. Verder zou pakketbezorging met drones wel eens staande praktijk kunnen worden.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.