Audi e-tron
Het merk uit Ingolstadt heeft grootse plannen en belooft een omvangrijk elektrisch modelaanbod.

Momenteel zitten we zonder enige twijfel in een transitieperiode. Traditionele autobouwers grossieren in plugin-hybrides, maar uitsluitend in afwachting van ev’s. Als de accupakketten goedkoper zijn geworden en de markt er klaar voor is, dan komen de elektrische auto’s. Het helpt overigens ook dat de steeds strengere uitstootnormen haast geen andere keuze laten. Audi wil de benchmark zijn, zoals eigenlijk de hele Volkswagen Groep dat van plan is.

Tijdens de aandeelhoudersverzameling deed Bram Schot, de Nederlandse topman van Audi, een boekje open over de toekomst van het merk. Audi moet het merk worden waar men terecht kan voor CO2-neutrale, holistische premiummobiliteit. Wanneer voor een minder verholen formulering wordt gekozen, dan komt het erop neer dat een Audi tijdens de gehele levenscyclus CO2-neutraal moet zijn. Vanaf de fabricage tot en met het moment dat de auto die aan het einde van zijn leven is gekomen wordt gerecycled en alles wat daar tussen zit.

Tot 2025 kunnen maar liefst 20 volledig elektrische auto’s worden verwacht en ook nog eens meer dan 10 plugin-hybrides. Opvallend is ook dat de volgende generatie van de Audi A8 mogelijk uitsluitend nog met elektrische aandrijving valt te verkrijgen en dat er een eveneens elektrische Audi TT moet komen.

Vooral de directielimousine elektrificeren lijkt nog geen eenvoudige zaak te zijn, het rijbereik moet eenvoudigweg hoog zijn omdat er met de regelmaat van de klok, gedachteloos vele honderden kilometers afgelegd dienen te worden. Dat neemt niet weg dat Jaguar exact hetzelfde van plan is, ook de nieuwe XJ wordt naar verwachting elektrisch. Net als de Mercedes S-klasse trouwens. (Via: ecomento.de)

Beeld: Audi e-tron


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.