Het idee is niet nieuw, de lat ligt onverminderd hoog.

Binnen de Volkswagen Groep is “Mission T” van start gegaan. Een poging om Tesla eindelijk te kunnen verslaan. Of dat lukt is een tweede. Eerst maar eens pogen om de Volkswagen ID.3 probleemloos de weg op te krijgen, deze ev van niet te onderschatten waarde kampt met hardnekkige softwareproblemen (net als de hagelnieuwe Golf VIII).

Het gaat nu echter om de ev’s waar Porsche en Audi mee op te proppen komen. Twee merken die het deze dagen maar wat graag tegen Tesla opnemen en hopen de betere te zijn, of toch zeker onderscheid te kunnen bieden met dank aan het premiumgehalte. Mooiere interieurs, een betere bouwkwaliteit, wellicht een waarlijk aansprekend weggedrag en sowieso betere specificaties.

Doelen die allerminst eenvoudig vallen te bereiken. Nu blijft de Porsche Taycan qua specificaties duidelijk achter bij de Tesla Model S. Een goede ev is niet zomaar ontwikkeld.

In de eigen gelederen wordt inmiddels (schoorvoetend?) toegegeven dat de huidige ev’s niet de allerbeste zijn, dat Audi bijvoorbeeld geen Vorsprung durch Technik biedt. Daarom is “Mission T” er gekomen. Met het project wordt buiten de gebaande paden getreden, de ontwikkeling wordt op onconventionele, niet-bureaucratische wijze gedaan. Audi-baas Markus Duesmann, afkomstig van BMW, staat aan het hoofd van het project. Verder is er veel onzeker, het is bijvoorbeeld onduidelijk of een bestaand platform wordt gebruikt.

Het is de bedoeling dat de nieuwe ev in 2025 wordt geïntroduceerd, eerst als Audi, later in vergelijkbare vorm bij andere merken van de Volkswagen Groep. Hopelijk wordt het een aantrekkelijke ev, die voor de verandering eens geen crossover is. Zou het lukken om de concurrentie te verpulveren? (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reclameteksten daar is audi goed in. Na 3 audies en veel ellende nooit meer een audi. Gelet op hun historie zouden ze zich bovendien diep moeten schamen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.