Audi E-Tron Concept
Bij VAG moeten ze met lede ogen toezien hoe Tesla als nieuwkomer hoge ogen gooit in het premiumsegment en daarnaast een ijzersterk en groen imago heeft. Door flink te investeren in nieuwe modellen, waaronder een volledig elektrische sportwagen en SUV, wil VAG-dochter Audi Tesla naar de kroon steken.

Volgens Audi’s grote baas Rupert Stadler is er geen toekomst voor volledig elektrische modellen die slechts een bereik hebben van 150 kilometer, daarmee ongetwijfeld doelend op de i3 van eeuwige concurrent BMW. Als Audi in 2018 twee volledig elektrische modellen in de showroom heeft staan, een sportwagen en een ‘Sports Activity Vehicle’ (een SUV die geen SUV mag heten), kunnen we ook flink hogere actieradiussen verwachten. Stadler meldt aan de Frankfurter Algemeine dat de vierwielaangedreven SAV dankzij een flink accupakket een bereik zal hebben van meer dan 500 kilometer.

Over de elektrische sportwagen van Audi laat Stadler niets los. Wel liet het merk in al 2009 al de e-Tron Concept zien, een volledig elektrische variant van de Audi R8. Later volgenden er meer concepts, zoals de bijna productierijpe R8 e-Tron, waarvan 10 testexemplaren zijn gebouwd. Het is goed mogelijk dat Audi van de opvolger van de R8 ook een elektrische variant zal maken. Andere mogelijkheden zijn een compleet losstaand model, zoals BMW heeft gedaan met de i8, of een kleiner model op Audi TT-basis.

In 2020 wil Audi het modellenaanbod hebben uitgebreid van 50 naar 60 verschillende modellen. Om dat aantal te bereiken zal tot en met 2018 24 miljard euro geïnvesteerd worden, twee miljard meer dan oorspronkelijk de bedoeling was. Van die 24 miljard is 17 miljard bedoeld voor de ontwikkeling van nieuwe modellen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

10 jaar achter de feiten aan hobbelen e dan vast weer hoog van de toren blazen over hun “voorsprong”.., proest..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.