Een flagrante ontkenning van de werkelijkheid, of is deze boude stelling niet ver bezijden de waarheid?

Audi e-tron accupakket

Audi heeft serieuze plannen met elektrische aandrijving. Tientallen nieuwe modellen moeten er komen. Terzijde, de Audi A8 wordt geen ev, terwijl de concurrentie wel degelijk een elektrificatieslag maakt met zijn topklassesedans.

De verwachtingen bij Audi zijn hooggespannen, het bedrijf voert met enige trots de leuze Vorsprung durch Technik. Zou het daarom zijn dat Audi-topman Markus Duesmann in een Duits interviewprogramma heeft losgelaten dat de voorsprong van Tesla heus niet zo groot is? De Duitse automerken zijn wellicht wat laat begonnen met het ontwikkelen van elektrische auto’s, maar tonen nu veel inzet. Er wordt nu met zevenmijlslaarzen in de juiste richting bewogen. Op het vlak van het gebied van batterijtechniek doet Tesla volgens Duesmann maar weinig bijzonders.

Als het aankomt op bouwkwaliteit en technisch vernuft, dan neemt Audi een sterke positie in. “We hebben goede auto’s”, zo zegt Duesmann. Er wordt verder gepleit voor elektrisch rijden in steden, plugin-hybrides zijn daar een geslaagd compromis. Ook zal worden ingezet op het digitaler worden van auto’s, 5g zal zijn opwachting maken.

De vraag is nu of toekomstige elektrische Audi’s het inderdaad weten te winnen van Tesla en op wat voor manier dat dan is. Qua bouwkwaliteit is overklassen weliswaar mogelijk, als elektrische auto is Tesla stukken beter dan de rest. De concurrentie biedt immers geen netwerk van Superchargers, gecombineerd met feilloze navigatie die waar nodig laadstops inplant, waardoor actieradiusangst haast volledig lijkt te worden weggenomen. Ook de volledig gedigitaliseerde bediening en onmiddellijke reactie na iedere schermaanraking is een ijzersterke eigenschap van Tesla. (Via: focus.de)

Beeld: opengewerkt accupakket van de Audi e-tron


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.