Dit jaar komt BMW met de i3 op de markt, en Audi zou daar een antwoord tegenover zetten in de vorm van de Audi A2 Concept. De elektrische auto van aluminium, die veel gemeen heeft met de A2 van weleer, blijkt nu niet in productie te gaan.

Volgens bronnen binnen Audi is het project vroegtijdig geschrapt, zo meldt AutoCar. Met de 116 pk sterke A2 Concept zou Audi niet dezelfde fout willen maken als met de eerste generatie A2 (1999 – 2005) door een auto in de markt te zetten die niet aanslaat. Audi Nederland wil de geruchten bevestigen noch ontkennen.

Resumerend: De A2 Concept is 3,8 meter lange en wordt aangedreven door een elektromotor met een continue vermogen van 81 pk, en heeft een piekvermogen van 116 paardenkrachten. Het maximale koppel is 270 Nm. Hiermee sprint de conceptuele Audi in 9,3 seconden naar de honderd en bij 150 km/u grijpt de begrenzer in. Volgens Audi kan de A2 Concept met een volle set accu’s ongeveer 200 kilometer afleggen. Het opladen zou 4 uur duren. De capaciteit van het accupakket is 31 kWh en deze is ondergebracht in de sandwichvloer.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.