DKW Elektrowagen
Audi toont zich van zijn beste kant en heeft een volledig elektrisch bestelbusje van voorvader DKW volledig gerestaureerd.

DKW is, samen met Audi, Horch en Wanderer, een van de merken waaruit Auto Union is ontstaan. Hoewel alle auto’s nu als Audi de fabriek verlaten, is het merk dat bekend werd om zijn kleine auto’s met tweetaktmotoren een voorvader van het huidige Audi. Ook DKW’s Schnellaster had oorspronkelijk zo’n tweetaktmotor, een 896cc-metende driecilinder om precies te zijn.

Een veel minder bekende versie van DKW’s bestelbusje is de Elektro-Wagen. Deze is uitgerust met een 5 kWH-motor en een 80 volt accu met een capaciteit van 200 Ah. Niet erg indrukwekkende cijfers en dat blijkt wel uit de prestaties. De actieradius van 80 kilometer is nog lang niet gek voor die tijd, maar de topsnelheid van 40 km/u was zelfs in 1956 al langzaam.

Veel Elektro-Wagens zijn er nooit verkocht, zo’n 100 ongeveer. De meeste werden verkocht aan het Duitse elektriciteitsbedrijf en vandaag de dag zijn er nog maar twee bekend. Audi, dat prat gaat op haar slogan ‘voorsprong door techniek’, heeft een van die twee elektrische DKW’s volledig laten restaureren. Een mooi uithangbord voor de (semi-)elektrische auto’s van de Duitse autofabrikant, maar bovenal mooi dat zo’n stukje bijzondere techniek behouden blijft voor de toekomst.

DKW Elektrowagen


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Leuk ding. Tijd voor een nieuwe, elektrische, A2 met retro-looks?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.