Op het Duitse circuit heeft Audi een nieuw record neergezet met de 100% elektrische Audi R8 e-tron. Om het 20,8 kilometer lange asfalt te bedwingen was een tijd van 8:09.099 genoeg.

De 230 kW sterke R8 e-tron werd dé benchmark van de auto-industrie opgestuurd met Audi-coureur Markus Winkelhock achter het stuur. Maar niet voordat de auto werd aangepast. De productieversie van de R8 e-tron is namelijk gelimiteerd op 200 km/u. De recordversie mocht voor de gelegenheid 50 km/u harder, waardoor het mogelijk was de snelle tijd neer te zetten. Later ging Winkelhock nogmaals met een R8 e-tron de ring op die wel was afgeregeld op 200 km/u, en klokte 8:26.096 minuten in zijn snelste ronde.

Een officiële video heeft Audi nog niet vrijgegeven, maar hieronder de beelden van de R8 e-tron die door een bezoeker van de Nürburgring zijn geschoten.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NBXbJtwO7d4

De Audi R8 e-tron heeft een actieradius van 248 km en een vermogen van 313 pk. Het indrukwekkende koppel komt uit op 820 Newtonmeter. De openingen in de voorbumper zijn om de batterijen van koeling te voorzien. De auto zal worden gebouwd bij bij Quattro GmbH, waar ook de sportieve RS-modellen van Audi van de band lopen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.