De digitale binnenspiegel is een techniek die bij racewagens reeds gebruikt wordt, maar binnenkort maakt de technologie de overstap naar productiewagens, in de Audi R8 e-tron.

De (achterruitloze) e-tron wordt aan het einde van dit jaar geïntroduceerd, en fungeert voor Audi op een aantal vlakken als proeftuin voor nieuwe technologieën. Wanneer een auto twee funtionerende buitenspiegels heeft is een binnenspiegel niet noodzakelijk.

In feite is de ‘spiegel’  niets meer dan een display waarop beelden worden geprojecteerd die een camera aan de achterkant van de recordbrekende auto registreert.

Deze ultralichte camera bevindt zich in een behuizing die tegen de elementen bestand is. Zo wordt hij bij lage temperaturen verwarmd. De lens heeft een diameter van enkele milimeters en heeft een groter bereik dan de conventionele achteruitkijkspiegel. Een 7,7 inch AMOLED-scherm (Active Matrix Organic Light Emitting Diode) van Samsung moet zorgen voor een goede weergave.

Met de inzet van deze technologie in een auto die op zeer kleine schaal geproduceerd wordt probeert Audi zijn slogan ‘Vorsprung durch Technik’  eer aan te doen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.