Inmiddels heeft de semi-elektrische Audi R18 zijn vuurdoop gehad op het Belgische Spa Francorchamps. Komend weekend is de échte uithoudingstest, bij de 24 Uur van Le Mans in Frankrijk. In deze video laat Audi fabriekscoureurs Allan McNish en Tom Kristensen aan het woord, die het hybridesysteem uitleggen.

Als eerste fabrikant in de historie zal Audi een dieselhybride inzetten tijdens de 24 Uur van Le Mans. Bij de Audi R18 e-tron quattro wordt kinetische energie op de vooras tijdens het remmen teruggewonnen als bewegingsenergie. Deze wordt elektrisch opgeslagen in het vliegwiel, zodat er bij het accelereren weer een beroep op kan worden gedaan. De ruim 375 kW (510 pk) sterke V6 TDI-motor drijft de achterwielen aan. Beide systemen vormen gezamenlijk het aandrijvingsconcept e-tron quattro als ‘nieuwe’ vorm van vierwielaandrijving.

In de video komt ook Dr. Wolfgang Ullrich, hoofd Audi Motorsport, aan bod en zien we een aantal klassieke race-Audi’s, waaronder de Quattro uit de jaren tachtig.

Volgend weekend gaat de race van start op 16 juni. Audi is overigens niet de enige deelnemer die elektrokracht inzet, Toyota doet doet namelijk ook. Wel zijn er inmiddels restricties voor het gebruik van de powerboost die de hybrideracers kunnen inzetten.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.