Audi heeft een nieuwe instapper binnen het elektrische modellengamma in vorm van de Q4 e-tron.

Je kunt kiezen uit zowel een traditionele SUV vorm, als de Q4 e-tron in Sportback uitdossing. Laatstgenoemde heeft een aflopende daklijn en oogt wat sportiever. De elektrische auto is gepositioneerd op het MEB-platform van de Volkswagen Groep. Het is inmiddels de zoveelste EV op dit platform. Andere auto’s die de Q4 voorgingen zijn de Volkswagen ID.3 en ID.4, maar ook de Skoda Enyaq.

De Audi Q4 e-tron komt in meerdere varianten op de markt. Het begint met de 170 pk sterke Q4 35 e-tron en loopt door tot de 50 e-tron quattro met vierwielaandrijving. In de basis is de Q4 e-tron een achterwielaandrijver. Afhankelijk van de variant die je kiest, bedraagt de actieradius maximaal 520 kilometer. Opladen gaat met de 125 kW snellader. Daarmee kun je de accu razendsnel opladen en ben je zo weer onderweg.

Audi Q4 e-tron is de nieuwste instapper

In juni zullen de eerste leveringen van de Audi Q4 e-tron plaatsvinden. De elektrische auto kan nu geconfigureerd worden op de website van Audi. De Sportback volgt pas later dit jaar. Prijzen voor de Q4 e-tron beginnen bij 48.295 euro. Het voorlopige topmodel kost 61.045 euro. In Nederland zal het model gelanceerd worden met dik aangeklede Launch Editions. Zaken als een panoramadak, parkeerhulp plus en een warmtepomp behoren bijvoorbeeld tot de uitrusting van de Launch Edition.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hopen dat het kleurenpallet nog wat wordt uitgebreid want is dit allemaal wel erg saai en somber.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.