Audi gaat een strategisch partnerschap aan met Global Bioenergies, een Frans biotechnisch bedrijf, om de ontwikkeling van non-fossiele brandstoffen te promoten.

Naast de e-gas en e-diesel projecten is Audi’s onderzoek naar e-benzine één van hun pogingen om alternatieve brandstoffen te vinden. Reiner Mangold, hoofd duurzame productontwikkeling bij Audi:

We zetten een stap richting CO2-neutrale mobiliteit met onze partners bij Global Bioenergies. Wij steunen een innovatieve technologie die gebruikt kan worden om hernieuwbare brandstof te produceren. Dit proces geeft geen competitie voor voedselproductie en bouwland.

e-benzine is onderdeel van de Audi e-brandstof strategie. Zo draait er al een onderzoeksfaciliteit in Hobbs (Nieuw-Mexico) voor e-ethanol en e-diesel en startte een paar maanden geleden de productie van e-gas in Werlte.

Dankzij hun aandrijflijntechnologie levert Audi een laag verbruik bij hun conventionele aandrijfsystemen. Het modellengamma heeft momenteel 146 verschillende motoren en transmissies met een CO2-uitstoot lager dan 140 gram per kilometer. 62 motoren en transmissies zitten onder de 120 gram CO2 per kilometer en 11 stoten slechts 100 – of minder- gram CO2 per kilometer uit.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.