Audi e-tron laadstekker
Dat is gunstig en logisch tegelijk. Er is immers een platform waar alle merken van de Volkswagen Groep van kunnen profiteren.

Het gaat om het MEB-platform, dat speciaal is ontwikkeld voor elektrische auto’s. De Volkswagen ID Neo komt op dit platform te staan, evenals een volledig elektrische Seat én een Audi. Het automerk uit Ingolstadt zal met de regelmaat van de klok een nieuwe elektrische auto of plugin-hybride op de markt brengen en dat zijn niet in alle gevallen dure auto’s.

De Audi die op het MEB-platform komt te staan is alleszins premium, maar wordt niettemin relatief goedkoop. Een studiemodel zal te zien zijn op de Salon van Genève in maart, de productieversie wordt eind 2020 verwacht. De eerste auto’s moeten in 2021 worden geleverd. Er moet nog enig geduld worden betracht. De elektrische Audi is een compacte suv waarvan het formaat overeenkomt met de Q3. Uiterst Salonfähig dus.

Uiteraard krijgt de auto concurrentie. De volledig elektrische Mini en eveneens elektrische, nieuwe Volvo V40 zijn alvast logische tegenstrevers en misschien kan zelfs de DS3 Crossback partij bieden. (Via: autonews.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Even lekker zuur zijn:

Betaalbaar voor wie? Voor de standaard Audi-klant? De leasemaatschappij?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.