Audi R8 e-tron
Audi is van plan een aantal sportieve EV’s op de markt te brengen om te concurreren met BMW en Tesla.

Hoewel de verkoop van EV’s nog wat terughoudend is, zijn de meeste er wel van overtuigd dat elektrisch rijden de toekomst is. Omdat Audi niet achter wil blijven op het succes van Tesla en de BMW i-serie, beginnen zij de strijd met de elektrische R8 e-tron die volgend jaar bij de dealers wordt verwacht. Daarna zullen er ook sportieve sedans en SUV’s verschijnen, aldus bedrijfsinsiders.

Hoeveel elektrische Audi-modellen en op welke schaal deze geproduceerd gaan worden is nog niet bekend. Wel wordt er gesproken over een elektrische versie van de nieuwe Q8 SUV om de Tesla Model X mee aan te vallen. Deze Q8 e-tron en de andere EV’s moeten in ieder geval een actieradius van minstens 400 kilometer krijgen. (Via Reuters)

UPDATE 27-06-2014: Audi is van plan om ieder jaar een nieuw plug-in model te introduceren. Na de A3 Sportback E-tron dit jaar volgen de Q7, A6 met lange wielbasis voor China en de A8.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zij hadden toch al die R8 E-tron, of was dat weer gewoon een publiciteitsstunt en moeten ze hun ringrecord voor EV productieauto’s eigenlijk inleveren omdat er nooit productie heeft plaatsgevonden?

@tupperware: De R8 e-tron zou geproduceerd worden, toen weer niet, toen weer wel, toen toch maar niet, en nu is weer het laatste nieuws dat ze ‘m volgend jaar op de markt gaan brengen. We hopen maar dat ze bij deze beslissing blijven.

@maru:
Belt nu met Guiness, dat record claimen ze dus onterecht.

Dan weer niet, dan weer wel, beetje zwalkend beleid daar bij Audi. Maar goed, als Audi iets doet, dan doen ze het goed. Laat maar komen dus.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.