Audi's autonome mini-Q5
Het merk met de ringen zet een nieuwe stap op weg naar autonome auto’s.

Naast Bobby, de autonome RS7 die een rondje Hockenheim zonder bestuurder aflegde, timmert het Duitse merk ook op kleinere schaal hard aan de weg als het om zelfrijdende auto’s gaat. Audi heeft namelijk een wedstrijd uitgeschreven voor tien studenten, die de software voor een Q5 op schaal 1:8 mogen schrijven.

Het gaat om studenten die zich bezighouden met computers, electrical engineering en mechanical engineering. Het event wordt gehouden op 25 en 26 maart. Obstakels die moeten overwonnen zijn onder andere parkeren in lastige situaties, ander verkeer en hindernissen die uit het niets verschijnen. Met andere woorden: de moeilijkere zaken waar een automobilist in het verkeer mee te maken krijgt.

De elektrische autootjes hebben AWD en halen snelheden tot 40 km/u. Het uiteindelijke doel is om het parcours zo snel mogelijk foutloos af te leggen, waarbij punten worden afgetrokken bij eventuele missers. De winnaar gaat met 10.000 euro naar huis, nummer twee krijgt 5.000 euro en het brons pakt 1.000 euro.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.