Niet alleen de grote auto’s van het merk uit Ingolstadt worden elektrisch.

Audi A1

De Audi e-tron, e-tron Sportback en e-tron GT zijn dure, grote en luxe Audi’s die de hogere marktsegmenten bedienen. Maar Audi wil elektrische auto’s in alle voertuigklassen gaan leveren. Dat betekent dat er niets minder dan een elektrische supermini kan worden verwacht, die qua formaat vergeleken kan worden met de Audi A1.

Het gaat om een ev die staat op een aangepaste variant van het MEB-platform, dit platform wordt binnen de Volkswagen Groep gebruikt voor elektrische aandrijving. Nu draait het echter om het MEB Entry-platform, een ingekorte variant bedoeld voor auto’s met een lengte van ongeveer vier meter. In 2022 komt een Seat op dat platform te staan, net als een auto van een niet nader te noemen Chinees sub-merk.

Volgens Fermín Soneira Santos, lid van de raad van bestuur van Audi en verantwoordelijk voor product marketing, zullen er elektrische Audi’s van elk denkbaar formaat komen. Het is de bedoeling om het aanbod aan ev’s zo breed mogelijk te maken. In welk jaar al die Audi’s er zijn is onduidelijk, maar de ambitie is er.

Hopelijk komt er een compacte Audi die kan wedijveren met de BMW i3, de laatste geldt nog altijd een blauwdruk voor een hedendaagse supermini, doordacht en geheel als ev ontworpen. (Via: autoexpress.co.uk)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.