Audi lanceert een uitgebreid investeringsprogramma voor de komende vijf jaar. Tussen 2014 en 2018 zal er een recordbedrag van ongeveer 22 miljard euro worden gestoken in nieuwe modellen, innovaties en de uitbreiding van het wereldwijde productienetwerk.

Zeventig procent van de totale investering is gereserveerd voor nieuwe modellen en technologie├źn. De Duitse fabrieken Ingolstadt en Neckarsulm zullen hierbij de grootste rol gaan spelen.

Het doel was om 1,5 miljoen auto’s per jaar af te leveren vanaf 2015, maar in 2013 is Audi hier al overheen gegaan. Om het nieuwe doel van twee miljoen auto’s per jaar te halen, wordt het modellengamma uitgebreid van 49 tot 60 stuks in 2020. Hierbij worden er ook alternatieve aandrijflijnen ge├»ntroduceerd. Daarnaast is in het investeringsprogramma een nieuwe generatie zuinige motoren opgenomen, die Audi moeten helpen te kunnen voldoen aan striktere emissie-eisen wereldwijd.

Wereldwijd worden de productiefaciliteiten uitgebreid, waarvoor Audi nieuwe werknemers aanneemt in 2014, werkzaam op verschillende bedrijfsgebieden. Directielid Thomas Sigi: “Wij willen de beste mensen in de industrie aannemen om sterker te worden op gebieden als lichtgewicht constructie, connectiviteit en elektrische mobiliteit.”


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.