ABT Audi Schaeffler, seizoen 2016-'17
De Duitsers claimen de eerste Duitse fabrikant te zijn in die elektrische tak van motorsport, maar dat lijkt een wat te stevige uitspraak.

Eigenlijk is Audi al jarenlang actief in de Formule E, in de eerste plaats als suikeroom van huistuner ABT. De Formule E begon in 2014 en sinds die tijd is Audi al actief als teamsponsor. In het seizoen 2016-2017 werd de samenwerking intensiever, in de vorm van financiƫle en technische ondersteuning. De laatste stap is de vorming van een nieuw team, Audi ABT Schaeffler.

Dat Audi meer gaat doen in de elektrische tak van motorsport is logisch. Raceauto’s zijn goed voor het imago en uitermate geschikt voor het testen van nieuwe technieken. Momenteel wordt de nieuwe aandrijflijn voor de Formule E-wagen getest, die in samenwerking met Schaeffler is ontwikkeld. Dat Audi juist de komende jaren met volledige elektrische auto’s komt, zoals de Audi e-tron Quattro, is bepaald geen toevallige samenloop van omstandigheden. Hybride race-Audi’s bestaan al lange tijd, daarmee deed Audi ooit mee aan Le Mans.

Het nieuwe Formule E-seizoen begint op 2 december in Hong Kong en doet verder Zuid- en Noord-Amerika aan, evenals Afrika en verschillende Europese steden. Daniel Abt en Lucas di Grassi treden aan als coureurs. De laatste pakte tot op heden 23 podiumplaatsen, waarvan vijf een overwinning waren.

Foto: ABT Audi Schaeffler FE02, de raceauto uit het seizoen 2016-’17


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.