Audi wil 90% van de onderdelen voor hun fabriek in Mexico lokaal laten produceren.

Hoofd inkoop Bernd Martens heeft dit gezegd in een interview met Autonews. Het zou de eerste fabriek van Audi worden die de nodige componenten bij lokale bronnen koopt. Jaarlijks produceert de fabriek in zuidoost Mexico 150.000 voertuigen. Vanaf 2016 zullen hier de Q5 crossovers voor Japan, Europa en het Amerikaanse continent worden gebouwd.

Voor de Q5 heeft het bedrijf een paar honderd leveranciers nodig, maar maximaal 120 hiervan zullen zorgen voor de belangrijkste onderdelen en technologie. Deze Mexicaanse leveranciers steken veel geld in hun producten en beschikken over eigen verf- en persfaciliteiten. Een aantal specifieke technologie├źn kunnen niet lokaal gekocht worden, zoals de productie van leer, chroom, verf, deurpanelen, bedieningspanelen en interieuruitrusting.

Het doel van 90% moet in drie haar worden gehaald, op tijd voor de productielancering in 2016. Als het onderdeel niet in Mexico kan worden gemaakt, wordt de bron in de Verenigde Staten en Canada gezocht. “Wij willen zo veel mogelijk in de dollar zone aanschaffen,” aldus Mertens. “Een enkele keer moeten we mogelijk een bepaalde technologie of component in Europa bestellen, omdat het niet winstgevend voor de leverancier zal zijn om hier op deze schaal te investeren.”


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.