Productiestraat Audi e-tron
Dat zou tijd worden. Aangezien het aanbod van elektrische auto’s nog niet reuzegroot is, heeft iedere fabrikant die kan leveren een potentiële verkooptopper in handen.

De Audi e-tron is een ronduit dure Audi, maar dat is juist een deugd. De quintessens van het merk uit Ingolstadt is dat de auto’s hoogwaardig zijn gebouwd, boven iedere vorm van twijfel zijn verheven en zelfs een tikje saai zijn. De e-tron past perfect in dat plaatje. Het is de auto waar de markt om vraagt, aangezien iedere zichzelf respecterende firma momenteel plannen ten uitvoer brengt die de eigen CO2-uitstoot omlaag moeten brengen.

Alleen waren er leveringsproblemen van de Audi e-tron. De fabriek in het Belgische Vorst had moeite om de auto in grote aantallen te produceren, waaraan dat lag is nooit helemaal duidelijk geworden. Mogelijk was een gebrekkige toevoer van accupakketten er de oorzaak van dat er de voorbije maanden nauwelijks e-trons zijn geproduceerd.

Het is goedgekomen, want de Audi e-tron wordt daadwerkelijk geleverd. In maart zijn er 490 stuks geleverd in Duitsland en liefst 621 in Noorwegen. Nederland steekt daarbij schril af met 42 etrons in de voorbije maand. Er zijn meer dan 20.000 voorbestellingen van de Audi e-tron gedaan, dus het kan nog wel even duren voordat iedereen die dat wil ook daadwerkelijk e-tron rijdt.

Maart is trouwens ook de maand waarin de levering van de Tesla Model 3 in Europa goed op gang is gekomen. (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.