Audi e-tron
De komst van de eerste, volledig elektrische Audi komt steeds een stukje dichterbij. De fabrikant uit Ingolstadt opent voorzichtig de spreekwoordelijke orderboeken.

In een toekomst die niet heel erg ver weg ligt, wordt elektrisch rijden de gewoonste zaak van de wereld binnen de Volkswagen-groep. Tot het zover is verdient iedere auto binnen het concern die niet loopt op diesel, maar gebruik maakt van elektriciteit, een warm welkom.

Eén van die auto’s is de Audi e-tron. Een volledig elektrische suv, die er opvallend conventioneel uitziet wanneer de uitbundige en tegelijk nauwelijks verhullende bestickering wordt weggedacht. Het meest opvallende is nog wel de lichtbalk die over de gehele breedte van de achterzijde loopt, maar die heeft de Porsche 911 ook, of wijlen de Saab 9-5. Markeert dit definitief de komst van de onopvallende elektrische auto?

Of de auto uitgroeit tot eenzelfde hype als de Tesla Model 3 valt te betwijfelen, maar de Audi e-tron is te reserveren. Geïnteresseerden mogen zich melden. Na achterlating van € 2.000 is het mogelijk om tot de eerste groep te behoren die de e-tron kan bestellen. De indicatieve vanafprijs in Nederland is € 82.500. Een paar duizend euro meer dan eerder nog werd gemeld.

Vanaf begin 2019 wordt de elektrische Audi-suv geleverd.

Audi e-tron achterzijde


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.