Audi e-tron
Het is wat onduidelijk wanneer de elektrische Audi precies op de markt komt.

Elektrisch rijden kan rekenen op grote belangstelling, dat neemt alleen maar toe als ook de welbekende Duitse premiummerken met ev’s op de proppen komen. Precies dat gaat gebeuren vanaf 2019, want dan komen de Mercedes EQC en Audi e-tron op de markt. De BMW iX3 volgt in 2020.

De marktintroductie van de Audi e-tron verloopt echter allesbehalve soepel. Audi lijkt de nodige problemen te hebben met het krijgen van een typegoedkeuring voor de e-tron, zo valt te lezen op electrive.net. Dat het niet lukt om nog dit jaar e-tron’s te leveren met 4 % bijtelling was al wel duidelijk, maar het is ook nog altijd de vraag wanneer in 2019 de eerste auto’s uitgeleverd kunnen worden. Volgens Audi vindt er noodzakelijke optimalisatie van de software van de auto plaats, iets waaraan al sinds oktober wordt gewerkt. De e-tron’s die wel al op de weg te zien zijn maken deel uit van een testvloot.

Het is onduidelijk wanneer het allerlaatste ontwikkelingswerk ten einde is en de auto productieklaar is. Ook voor het machtige Audi is alle begin moeilijk. Een ev die een Tesla overklast blijft een toekomstdroom voor het merk uit Ingolstadt.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.