Audi e-tron GT
Succes Audi! Makkelijk zal het niet worden.

Verschillende bouwers van premium auto’s richten hun pijlen op Tesla. Pas nu het merk serieuze concurrentie krijgt, begint op te vallen hoe goed de gemiddelde Tesla eigenlijk is. De Porsche Taycan is er nog niet eens, maar het is bij voorbaat duidelijk dat deze sportsedan de snelste versies van de Tesla Model S niet kan verslaan.

Het is aardig opmerkelijk dat Audi meent dat zijn e-tron GT wél sneller zal zijn dan de Tesla Model S P100D, zeker omdat de e-tron GT op hetzelfde platform staat als voorgenoemde Taycan. Voor de duidelijkheid, de Model S P100D doet de standaardsprint van 0-100 km/u in 2,7 seconden en de topsnelheid ligt op een ouderwetse 250 km/u. De Audi e-tron GT kan verder snelladen met maximaal 350 kW, her en der zijn er al snelladers te vinden die een dergelijk vermogen leveren.

De eerste volledig elektrische Audi voor een groot publiek is uiteraard de Audi e-tron. Een forse suv, een archetypische Audi die hopelijk volgend jaar in ruime aantallen geleverd gaat worden. De Audi e-tron GT debuteert in 2020. (Via: autocar.co.uk)

Beeld: een voorzichtige computergegenereerde impressie van de Audi e-tron GT


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.