Audi e-tron bij Ionity-snellader
Gewoon omdat het kan, niet alles altijd een reden hoeft te hebben en hersenloos snelwegkilometers wegtikken prima gaat met een elektrische auto.

De Audi e-tron lijkt daartoe prima geschikt, het is een stille en luxe suv die van alle gemakken is voorzien. Uiteraard is er elektrische aandrijving en verder komt het goed van pas dat het mogelijk is om te snelladen op hoog vermogen. Slechts zeven laadstops waren er nodig. Telkens werd er gestopt bij een Ionity-snellaadstation. Intussen heeft Ionity 134 locaties binnen Europa.

Er is met in totaal drie Audi e-tron’s gereden, elk van de auto’s heeft dezelfde route afgelegd. Door autojournalisten is plaatsgenomen in elk van de suv’s. De totaal afgelegde afstand bedraagt 1.600 kilometer, beginnend bij het meer van Bled in Slovenië, om via Oostenrijk, Italië, Liechtenstein, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en België te eindigen in Nederland. De e-tron is hiermee verworden tot een ware Trans-Europ-Expres.

Maar wat bewijst het nu, het afleggen van 1.600 kilometer in 24 uur? Feitelijk vrij weinig. Want een gemiddelde snelheid van 67 km/u is met de beste wil van de wereld niet indrukwekkend te noemen. Wel stelt het gerust dat het snellaadnetwerk echt goed begint te worden en dat Europa ook zorgeloos kan worden doorkruist wanneer de uitgezochte auto geen Tesla is en er niet kan worden teruggevallen op het haast onfeilbare Supercharger-netwerk.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“Maar wat bewijst het nu, het afleggen van 1.600 kilometer in 24 uur? Feitelijk vrij weinig. Want een gemiddelde snelheid van 67 km/u is met de beste wil van de wereld niet indrukwekkend te noemen. Wel stelt het gerust dat het snellaadnetwerk echt goed begint te worden en dat Europa ook zorgeloos kan worden doorkruist wanneer de uitgezochte auto geen Tesla is …”

Zelfs dat het snellaadnetwerk echt goed begint te worden is niet bewezen want er werden voor de gelegenheid mobiele laadstations geplaatst, lees ik elders.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.