Audi doet goede zaken met A3 E-Tron
De hatchback blijkt een populair model voor het merk uit Ingolstadt.

Audi wil de boel groener in haar modellengamma en doet dit onder andere door plug-in hybride versies te bouwen op basis van bestaande modellen. De A3 Sportback E-tron is hier een voorbeeld van en de Duitsers kunnen tevreden zijn over de verkoopcijfers van dit model.

De autofabrikant wil namelijk dat een kwart van alle autoverkopen van het merk tegen 2025 bestaan uit plug-in hybrides. De A3 Sportback E-tron is op dit moment al verantwoordelijk voor 13 procent van deze verkopen en dus is Audi op de goede weg. Het is overigens niet bekend of Audi hier Europese, Amerikaanse of wereldwijde verkoopcijfers bedoelt.

De A3 Sportback E-tron heeft een 1.4 TFSI en een elektromotor. Dit zorgt voor een gecombineerd vermogen van 204 pk. De Duitse hatchback viel bij ons tot 2015 in de 7-procent bijtellingscategorie. Nu de bijtellingsregels steeds strenger worden is dat financiƫle feestje voorbij. De E-tron kan tot 50 kilometer volledig elektrisch rijden. In Nederland is de Audi leverbaar vanaf 39.167 euro.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.