Elektrisch heeft de toekomst, fossiel is ook eindig als het de ultieme krachtmeting betreft. De racerij ontkomt niet aan verandering.

Een gemotoriseerde strijd om de winst en tegelijk een test voor nieuwe techniek. Het cliché kan best eens bijgehaald worden, maar Audi is het merk van Vorsprung durch Technik, dus is het maar amper verwonderlijk te noemen dat juist Audi hoog inzet met een elektrische rallywagen voor de loodzware Dakar-rally. Enige nuance is wel op zijn plaats, want het gaat om een ev met een TFSI-motor als range extender omdat (snel)laden onderweg hoegenaamd onmogelijk zal zijn.

We moeten het nu doen met allesverhullend beeld, dat de rallywagen slechts uiterst vagelijk toont. Over de aandrijflijn is werkelijk geen enkel detail bekend gemaakt. Het is dus niet bekend wat de capaciteit van het accupakket is, hoeveel motorvermogen de auto levert en wat het totale gewicht is. Er moet dus nog even worden afgewacht voordat duidelijk wordt hoeveel kilometer volledig elektrisch door de woestijn kan worden gejakkerd.

Tegelijk met dit bericht heeft Audi aangekondigd dat na 2021 een einde komt voor het fabrieksteam in de Formule E. Een kwestie van (heldere) keuzes maken.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.