Het motorenaanbod van de Audi A8 is weer een stukje uitgebreid en kopers kunnen nu ook kiezen voor de 3.0 TDI met 204 pk en 400 Nm die zijn kracht enkel op de voorwielen overbrengt. Audi’s befaamde Quattro-aandrijving was bij dit model schijnbaar niet nodig.

De A8 met diesel-V6 heeft een top van 235 km/u en sprint in acht seconden naar de 100 km/u. Het verbruik valt enigszins mee voor een dergelijk slagschip en komt volgens Audi uit op gemiddeld 6,0 liter per 100 km. De CO2-uitstoot ligt op 158 gr/km. Dankzij deze relatief gunstige cijfers krijgt de A8 FWD een groen A-Label opgeplakt (zowel de normale als de verlengde uitvoering) en dat merk je in de aanschafprijs: hij staat in de lijsten voor €89.500. Wie meer beenruimte opteert en voor de A8L kiest mag minimaal 93.700 euro uitgeven bij de Audi-dealer.

Onlangs liet Audi ook weten dat ze de Q5 met een 2.0 TDI (105 kW/143 pk) gekoppeld aan een zesbak zullen aanbieden. Ook op dit model is alleen voorwielaandrijving van toepassing. Helaas moet deze softroader het stellen met een B-label.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vreselijk… al is het tenminste een V6. Mercedes legt gewoon een viercilinder in de S-klasse, en het verbaast me dat BMW nog geen viercilinder in de 7-serie heeft aangeboden. Kan niet lang meer duren…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.