Audi A6 e-tron concept

In Shanghai heeft Audi vandaag het doek getrokken van de A6 e-tron concept.

De nieuwe Audi A6 e-tron concept is een luxe limousine en volledig elektrisch. Zoals de naam al doet vermoeden hebben we hier te maken met een concept en dus geen productieversie. Die volgt pas in een later stadium. De A6 e-tron komt namelijk in 2023 op de markt. Dat duurt nog een dikke twee jaar.

Audi A6 e-tron concept

Audi heeft de ambitie om de A6 e-tron naast de huidige A6 te verkopen. Er zijn echter grote verschillen tussen de twee. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua aandrijflijn. De A6 e-tron staat op een geheel nieuw platform genaamd PPE. Deze afkorting staat voor Premium Platform Electric en is in samenwerking met Porsche ontwikkeld en bedacht. Ook toekomstige Porsches zullen dus gebruik gaan maken van het PPE platform.

Audi A6 e-tron concept

De elektrische Audi A6 e-tron heeft een 100 kWh accupakket en brengt je 700 kilometer ver op een volle accu. 800-volt laadtechnologie maakt het mogelijk om de Audi met maximaal 270 kW op te laden. Dat maakt de kloof tussen tanken van een conventionele auto en het opladen van een elektrische auto ontzettend klein.

Zoals gezegd komt de Audi A6 e-tron pas over een paar jaar op de markt. Er kan dus nog niets gezegd worden over prijs en beschikbaarheid. Meer informatie over dit model lees je op Autoblog.nl


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.