Zoals verwacht breidt Audi zijn assortiment zuinige utra-modellen uit. Na de A3 ultra met 14% bijtelling volgen de A4 en A5 ultra met 20% bijtelling en de A6 ultra met 25% bijtelling. Alle drie de modellen zullen op de Autosalon van Genève gepresenteerd worden.

De gemiddelde verbruikswaarden variëren van 3,9 tot 4,6 l/100 km, en de nieuwe ultra-modellen komen nog dit voorjaar op de markt. Audi beweert dat de modellen beschikken over een compleet nieuwe 2.0 TDI, die leverbaar is in drie vermogensvarianten. Alle zijn ze uitgevoerd met SCR ofwel Selective Catalytic Reduction, een manier van uitlaatgasbehandeling waardoor de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) vrijwel tot 0 wordt teruggebracht. Hierdoor voldoet de nieuwe 2.0 TDI nu al aan de toekomstige Euro 6 emissienorm.

Extra besparende maatregelen komen in de vorm van een standaard start-stop systeem, het efficiencyprogramma in het bestuurdersinformatiesysteem en transmissies met lage interne wrijving en langere overbrenging. De A4 en A4 Avant ultra hebben bovendien een verlaagd en in aerodynamisch opzicht verder geoptimaliseerd koetswerk. In onderstaande tabel (grote versie) zijn alle varianten op te zoeken:

Audi ultra tabel


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.