Audi heeft op de L.A. Auto Show laten zien dat het niet alleen bezig is met bizar snelle sportwagens, ook de elektrificatie van het merk krijgt ruim voldoende aandacht. Eén van Audi’s speerpunten is de A3 E-tron, die aldaar een officiële onthulling kreeg.

Onder de kap van dit studiemodel ligt een elektromotor die een continue vermogen van 60 kW (81,5 pk) afgeeft. Indien er meer power gewenst is, bijvoorbeeld voor een inhaalactie, loopt het vermogen op tot een maximum van 85 kW (115 pk). Het maximum koppel van de voorwielaangedreven A3 E-tron ligt op 270 Newtonmeter. De topsnelheid ligt op 145 km/u.

Het lithium-ion accupakket met een capaciteit van 26,5 kWh is weggewerkt onder de laadvloer in de achterbak. Via een reguliere stroomaansluiting duurt het opladen van de batterijen ongeveer negen uur. Snelladers hebben de klus in 5 uur minder geklaard. De A3 E-tron heeft drie verschillende rijstanden: Dynamic, Auto en Efficiency.

Aangezien de huidige A3 binnenkort met pensioen wordt gestuurd zal er van dit model geen elektrische versie op de markt komen. Hoogstens een aantal studie/testmodellen. De nieuwe A3 wordt volgen jaar maart in Genève onthuld, het is dus even afwachten wanneer daar wél een elektrische variant van op de markt komt. Maar dat hij er komt is zo goed als zeker.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.