Ter ere van de Olympische Spelen die momenteel in Londen plaatsvinden en het Duitse sportersteam dat daar acief is heeft Audi een elektrische A1 in de sportieve kleuren van het land en het sporttoernooi gezet. Officieel draagt de elektrische Audi de naam A1 e-Tron Germany Olympic Team Edition.

De A1 e-tron is een PEV (plug-in electric vehicle) waarbij de elektromotor is gemonteerd op de vooras en 61 pk levert (als het moet een piek van 102 pk). Met een setje volle accu’s kan je volgens Audi 50 kilometer afleggen, daarna slaat de range extender aan om het batterijenpakket bij te laden. De range extender is in dit geval een wankelmotor met een inhoude van slechts 254 cc. Daarna kan je nog eens 200 kilomter extra rijden. De totale range komt zo uit op 250 kilometer en het verbruik van de stadsauto ligt op 1.9 l/100 km.

Het opladen van de accu’s met een 380 volt stopcontact duurt om en nabij de drie uur, aldus Audi. De Audi A1 e-tron weegt slechts 1.190 kilo. Overigens gaat Audi de naam e-tron gebruiken voor al haar elektrische modellen. Net zoals ze quattro gebruiken voor hun vierwielaangedreven modellen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dit is een elektrische auto zoals hij hoort te zijn!

Ja, zeker. Alleen vraag ik me af, wanneer gaat dit ding ooit uit komen!?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.