Atos en de Bolloré-groep – een toonaangevende Franse onderneming die bekend is vanwege de opslag van elektriciteit en de ontwikkeling van Bluecar en de Franse autodeelservice Autolib’- lanceren MyCar, het nieuwe elektrische wagenpark van Atos dat wordt aangedreven door zonnepanelen.

Deze elektrische auto’s zijn volledig aangepast aan de Atos-branding en speciaal ontwikkeld voor haar werknemers. De voertuigen worden aangedreven door zonnepanelen die zijn geïnstalleerd bij het hoofdkantoor van Atos in Parijs. Dit bijzondere concept is onderdeel van het ‘Zero Carbon’-programma van Atos dat tot doel heeft haar CO2-voetafdruk tussen nu en 2015 met 50 procent te reduceren. Bovendien moet het resulteren in een efficiënter en comfortabeler zakelijk verkeer voor Atos-medewerkers.

De introductie van het MyCar-programma markeert een eerste mijlpaal in het nieuwe internationale partnership tussen Atos en Bolloré. Beide partijen delen de ambitie om MyCar uit te breiden naar andere kantoren van Atos, zowel in Frankrijk als wereldwijd. Daarnaast moet het een bijdrage leveren aan een intensivering van de samenwerking door de integratie van innovatieve IT-diensten in de duurzame voertuigen van Bolloré en andere energie-efficiënte toepassingen. In de komende maanden wordt het MyCar-concept ook geïntegreerd in het aanbod ‘Smart Campus’ dat Atos in samenwerking met AOS Studley voor klanten heeft ontwikkeld.

“MyCar is een bijzonder initiatief en het is geweldig dat Atos Bolloré heeft gekozen als partner. Samen zijn we in staat medewerkers van Atos een comfortabel, kostenefficiënt en duurzaam vervoermiddel te bieden, waarmee zij naar zakelijke bijeenkomsten en evenementen kunnen reizen”, aldus Vincent Bolloré, CEO van de Bolloré Groep.

Duurzaam alternatief voor zakelijk verkeer
Deze maand is het startsein gegeven voor een MyCar-pilotproject bij het hoofdkantoor van van Atos in Bezons, nabij Parijs. Het wagenpark bestaat uit tien voertuigen – volledig uitgevoerd in de huisstijl van Atos – die uiterst gemakkelijk in het gebruik zijn. Medewerkers kunnen via het intranet van Atos snel en eenvoudig een auto reserveren, ophalen en wegrijden. MyCar stimuleert medewerkers niet alleen bij het kiezen van het meest duurzame vervoermiddel voor zakelijk verkeer. Het is bovendien een alternatief voor het tijdrovende proces dat gepaard gaat met het boeken van een vervoermiddel of taxi en resulteert in aanzienlijk minder declaraties voor zakelijke kilometers, taxi’s of parkeren. In het algemeen draagt het concept bij aan betere arbeidsvoorwaarden voor de business-technologen van Atos.

De Bolloré Groep is leverancier van de auto’s en zorgt voor de toegang tot 750 Autolib-stations en ruim 3.500 oplaadpunten in Parijs en in 46 gemeenten in de omgeving. MyCar is voorzien van de nieuwste generatie accu’s, gebaseerd op LMP-technologie (Lithium Metal Polymer), die gedurende 20 jaar van onderzoek door de Bolloré Groep is ontwikkeld. Deze accu’s combineren eenvoud, veiligheid, goede prestaties, energie efficiency, gebruiksvriendelijkheid en mobiliteit in een straal van 250 kilometer binnen de hoofdstad en 150 kilometer op de snelweg.

Atos biedt oplossingen voor de ontwikkeling van smart grids waarmee de energie die MyCar produceert en verbruikt real-time wordt beheerd. Het project stelt Atos Worldgrid tevens in staat onderzoek te verrichten met het oog op de verdere ontwikkeling en verbetering van oplossingen op het gebied van slimme meters.

Het Zero Carbon-programma van Atos bestaat uit verschillende andere onderdelen, zoals energie-efficiënte datacenters, CO2-neutrale IT-diensten en een strategie gericht op de inzet van hernieuwbare energiebronnen en energiezuinige kantoren. In 2012 ontving Atos voor haar beleid op het gebied van duurzame ontwikkeling het certificaat ‘A+’ van het Global Reporting Initiative (GRI). Atos heeft zich bovendien aangesloten bij de Europese Dow Jones Sustainability Index (DJSI).


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.