De A15 moet een energiesnelweg voor elektrisch rijden worden, zo schreven we onlangs. Het doel is dat 40.000 mensen in elektrische auto’s over de A15 gaan rijden, op groene stroom die langs de snelweg is opgewekt.

Een deel van het project richt zich op het aanbieden van elektrische deelauto’s voor zelfstandige ondernemers en bedrijven in de A-15 zone. Deze auto’s zijn voor zakelijk gebruik inzetbaar en onderling uitwisselbaar bij een aantal bedrijven in stedelijke gebieden langs de A-15. Daarnaast komt er een aantrekkelijk aanbod voor gezinnen om een elektrische auto uit te gaan proberen die rijdt op groene stroom. Voor het gedeelte mbt elektrisch rijden is Athlon Car Lease hoofdpartner in het project.

Hans Blink (president Athlon Car Lease International B.V.): ‘Een unieke mogelijkheid om middels dit project bestaande ideeën en nieuwe technologieën te combineren en om te zetten in praktische toepassingen. Met dit project kunnen we een enorme stap maken om Nederland en het Nederlandse bedrijfsleven daadwerkelijk als gidsland te laten functioneren in hoe innovaties kunnen worden omgezet in werkelijke duurzame oplossingen.

Het andere deel van het project richt zich op duurzame energieprojecten langs de A15. Er komt een zichtbaar zonnepanelenlint op de geluidschermen en op de daken van (boeren)bedrijven langs de A15. Daarnaast moet de ontwikkeling van windparken langs de A15 en in Rotterdam voor voldoende stroom zorgen om de elektrische auto’s op te laden.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gaan er daarvoor niet eerst 40.000 EV’s moeten verkocht raken? Ik hoor alleen plannetjes voor verkapte testritjes…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.