Athlon Zero Emission Lease
Alle vormen van elektrisch vervoer zijn mogelijk bij de leasemaatschappij.

Omdat bij de gemiddelde leasemaatschappij elektrisch rijden aan belang wint. Meestal is dat een elektrische auto, laten we zeggen een VW e-Golf, een Jaguar i-Pace en alles wat daartussen valt. Athlon biedt ook zoiets aan als een leasebundel, bijvoorbeeld Athlon Zero Emission Lease. Simpel gezegd komt het erop neer dat alles is toegestaan, zolang er maar sprake is van nuluitstoot.

Mensen die gebruik maken van deze leaseconstructie hebben de keuze uit een elektrische vouwfiets, een elektrische motorfiets en een volledig elektrische auto. Uiteraard kunnen meerdere mensen binnen een bedrijf meedoen, maar de zonderling binnen een bedrijf die als enige een sterke voorkeur heeft voor alle vormen van elektrisch vervoer wordt evenmin van deelname uitgesloten. Athlon richt zich op een grootstedelijk publiek met wisselende werktijden en een voorliefde voor duurzaamheid. Dat klinkt als de gemiddelde yup.

Jammer genoeg is de keuzevrijheid beperkt. Er zijn drie bundels. Small, medium en large. De auto’s zijn respectievelijk een Smart Fortwo Electic Drive, Renault ZOE en Nissan Leaf. De motor is in geval van de kleine bundel een Zero DS ZF 7.2, bij de andere twee bundels hoort een Energica EsseEsse9. De fiets is een vouwfiets en eveneens elektrisch. Een Ebike20 Design III Light, afkomstig van een fietsenbouwer uit Bunschoten-Spakenburg. Het is mij trouwens een raadsel waarom een vouwfiets elektrisch zou moeten zijn. Het extra gewicht is onhandig en de afstanden die met een dergelijke fiets worden afgelegd zijn doorgaans beperkt. De auto’s die de leasemaatschappij bij Zero Emission Lease inzet zijn weinig spectaculair, zodat het vooral aan de motoren is om de arbeidsvreugd te bevorderen en te zorgen voor een brede glimlach.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.