Aston Martin Racing
Aston Martin Racing gaat samenwerken met de Hanergy Global Solar Power & Applications Group om de prestaties van raceauto’s met zonne-energie te verbeteren.

Om te groeien zoekt Hanergy Solar naar een bredere toepassing van hun technologieën om de efficiëntie en prestaties met zonne-energie te verbeteren. Voor hun meest recente project richten zij hun pijlen op Aston Martin Racing. Jason Chow, CEO Hanergy Solar:

Wij willen onze zonne-technologieën aanpassen voor auto’s, zodat bijvoorbeeld een dunne laag cellen op het dak of de achterruit kan worden aangebracht om de airconditioning en andere ondergeschikte functies van stroom te voorzien, zonder dat hierbij de prestaties van de auto worden beïnvloed of dat er brandstof of een accupakket worden gebruikt. De engineers van Aston Martin Racing helpen onze technologie toe te passen en zullen deze uiteindelijk testen in de meest extreme automotive omstandigheden.

Volgens de huidige FIA WEC regels moeten GT auto’s zijn voorzien van airconditioning die de temperatuur in de cockpit onder de 32 graden of 12 graden boven de buitentemperatuur houdt. Hoge temperaturen in raceauto’s kunnen ernstige gevolgen hebben voor de coureurs. Omdat het WEC naar warme gebieden afreist zoals Austin en Bahrein, maken alle teams zich hier zorgen om. Echter, door de airconditioning te laten draaien worden de prestaties van de auto beperkt terwijl er meer brandstof wordt verbruikt.

Het is momenteel een spel van de juiste balans vinden, maar als de coureur koel kan worden gehouden zonder negatieve effecten op de prestaties, kan dit een positieve impact hebben op GT races. Het project van Aston Martin Racing en Hanergy Solar zal de rest van 2014 in beslag nemen. De engineers werken om de zonne-technologie tijdens de eerstvolgende WEC race in Austin op 20 september in te kunnen zetten.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.