Aspark Owl
Met een belachelijk hoog vermogen, waardoor de auto haast wel onhandelbaar moet zijn.

De Aspark Owl is een Japanse hypercar, dat op zich is al reuze-interessant. De naam “uil” roept vooral veel gedachten op. Wat is dit eigenlijk voor een ding, met een spitse neus, gouden velgen, een stuurwiel vol met toetsen en verder een vrij traditioneel uiterlijk, met golvend lijnenspel?

Het is met recht een hypercar. Een vermogen van 1480 kW (2012 pk) en een koppel van ongeveer 2.000 Nm is welbeschouwd volkomen zinloos. Dat klinkt indrukwekkend, maar hoeft niet noodzakelijk een gunstige uitwerking op het weggedrag te hebben, het omgekeerde kan ook het geval zijn. De Aspark Owl is verder opmerkelijk laag, want de ev heeft een hoogte van 99 cm. Het accupakket is aan de kleine kant, wat wel weer enig gewicht scheelt. Volgens de NEDC-norm levert een batterijcapaciteit van 64 kWh een rijbereik op van 450 kilometer.

De ev is voor het grootste deel opgetrokken uit carbonfiber. Vier elektromotoren zorgen ervoor dat elk wiel is aangedreven. De eerste Owls moeten worden geleverd in het tweede kwartaal van 2020. Voor het zover is, wordt zowel het exterieur als het interieur op een aantal vlakken aangepast. Het huidige uiterlijk lijkt dus niet het definitieve uiterlijk te zijn. De Aspark Owl wordt gebouwd bij Manifattura Automobili Torino.

Aspark Owl achterzijde

Aspark Owl zijkant

Aspark Owl interieur


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.