Om elektrische bestelwagens in grote aantallen te kunnen produceren.

UPS-busje door Arrival

Arrival is een fabrikant die misschien wel gaat zorgen voor een doorbraak op het vlak van elektrische bestelwagens. De Britse fabrikant is gespecialiseerd in busjes en dat heeft eerder al de interesse van Hyundai gewekt. Eén van de partijen die investeert in Arrival is Hyundai.

Uiteraard moeten die bestelwagens worden gefabriceerd. Daartoe heeft Arrival heeft een productielocatie in Bicester verworven, die plaats ligt ongeveer 25 kilometer ten noorden van Oxford, in het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om een fabriek met een omvang van 36.760 m2. Het leeuwendeel van de productie moet aldaar plaatsvinden, hoewel er ook microfabrieken in Los Angeles en New York komen. In die microfabrieken wordt de assemblage gedaan.

De Generation 2-busjes van Arrival staan op een skateboard-platform waardoor de grootte van het voertuig makkelijk valt aan te passen aan de wensen van de gebruiker, verder wordt er gewerkt met composiet waardoor het gewicht niet te stevig oploopt, terwijl het format van de gemiddelde bus vrij behoorlijk lijkt te zijn. Eerder sleepte Arrival een order van maar liefst 10.000 voertuigen van UPS in de wacht. Verder hebben DHL en Royal Mail een bestelling geplaatst. Het is zaak om de productie zo snel mogelijk van start te laten gaan. (Via: pesmedia.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.