VDL Citea LLE 115
Door de Limburgse heuvels gaan aardig wat elektrische bussen rijden van de Brabantse busbouwer VDL.

Uiteraard rijden ze er nu al, elektrische bussen, in Limburg en daarbuiten. Het aantal neemt echter alleen maar toe, omdat er ook voor het openbaar vervoer duurzaamheidsdoelstellingen zijn geformuleerd.

Wat nog niet heel vaak gebeurt is dat de elektrische bussen ook op vrij grote schaal worden ingezet op streeklijnen. Ard Romers, directeur bij VDL Bus & Coach hierover: “We zijn trots dat we als partner van Arriva een bus hebben ontwikkeld die ook buiten de stad elektrisch gaat rijden. Het gaat om de recent geïntroduceerde lengtevariant van 11,5 meter, met meer zitplaatsen. Voor ons wordt dit de grootste streekoperatie tot nu toe. Dat is heel bijzonder. Het gaat op jaarbasis om 100.000 kilometers per bus.”

Het gaat om de VDL Citea LLE-115 Electric. Met dank aan een accupakket van 180 kWh heeft deze lichtgewicht bus – laat dat op je inwerken – een rijbereik van meer dan 400 kilometer. Aan boord zijn er 42 zitplaatsen te vinden en ook nog eens een stuk of twintig staplaatsen. Overal en nergens kan deze bus worden genomen, in Maastricht, Sittard, Venlo, Venray, Heerlen én omstreken.

Aan de reeds bestaande vloot van 40 elektrische bussen worden er nu 55 toegevoegd. Dat maakt een totaal van 95 bussen die noch op diesel noch gas loopt, bijna de helft van wat er aan bussen van Arriva in Limburg rondrijdt.

Foto: spoedig een bekende in de dienstregeling, de VDL Citea LLE-115 Electric, uitgevoerd in (Limburgse) Arriva-kleurstelling


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.