Trolleybus 2.0 Arnhem
Sinds bij de slag om Arnhem in 1944 de tramremise werd verwoest, rijden er in de Gelderse stad trolleybussen. Grote ontwikkelingen zijn er op trolleybusgebied nooit geweest, maar daar komt nu verandering in.

Van de gemeente Arnhem heeft EL-KW, een onderdeel van Vayon green power Group, namelijk de opdracht gekregen een nieuwe 18-meter lange trolleybus te bouwen die zowel aan de bovenleiding als ook zonder bovenleiding kan rijden. Volgens de gemeente Arnhem is het voor het eerst in Europa dat een gelede bus van 18 meter elektrisch en zelfstandig kan rijden, de huidige elektrische bussen zijn ongelede bussen van maximaal 12 meter lang. Overigens presenteerde de Chinese fabrikant BYD onlangs ook een elektrische gelede bus. Wat voor accu’s gebruikt gaan worden voor de Arnhemse bus is niet bekend.

Het besluit om een nieuwe bus te laten ontwikkelen komt voort uit de internationale Trolleyconventie die begin 2014 in Arnhem gehouden werd. Het netwerk in Arnhem is het enige trolleybusnetwerk van Nederland en daarnaast ook een van de grootste van Europa.

Met het project is 3 miljoen euro gemoeid, eind 2015 moet het prototype zijn eerste testkilometers maken. Dankzij de Paint-vaardigheden van een medewerker van de gemeente Arnhem kunnen we toch al een idee krijgen van het uiterlijk van de nieuwe bus.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Is dit een bus van Bluekens??

@rijdenopdezon: Het ligt voor de hand dat EL-KW de handen in een zal slaan met een busbouwer voor deze “trolleybus 2.0”, maar daarover zijn nog geen details bekend. Dat is nog even afwachten dus.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.