Arnhem
Wie in Arnhem woont en beschikt over een elektrische of hybride auto kan weer op een voordeeltje rekenen.

Net als afgelopen jaar kunnen Arnhemmers gebruik maken van een subsidieregeling op zijn of haar groene auto. In 2015 trok de gemeente 100.000 euro uit voor het project. Eigenaren die een laadpaal dienden aan te schaffen kregen hiervoor korting van de gemeente. De duurzame rijder kon rekenen op een bijdrage van de gemeente tussen de 500 en de 2.000 euro. Ook de waterstofauto kon op promotie rekenen. Hiervoor gold een gemeentelijke bijdrage van 10.000 euro.

Arnhem zal opnieuw 100.000 euro beschikbaar stellen om het project ook in 2016 te ondersteunen, aldus de Gelderlander. De bewoners met een elektrische of hybride auto kunnen tot ten minste eind 2016 gebruik maken van de regeling.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Goed initiatief lijkt me.

Ik zou het pas echt goed vinden als het ook geldt voor elektrische motorfietsen en doe de brommers er ook maar bij. Eén tweetakt op de schroothoop helpt meer dan tien gemiddelde auto’s.

Als het gaat om overheidsbeleid blijf ik het vreemd vonden dat een hybride auto wél bevoordeeld wordt en dat ik voor mijn toekomstige elektrische motorfiets die helemáál niets meer uitstoot het volle pond moet betalen.

Spelfout in de titel. Au.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.