Opnieuw een belofte, ditmaal van waarlijke efficiëntie en rijden op zonne-energie.

Aptera heeft het al eens eerder geprobeerd, de elektrische auto kwam er niet.

Ditmaal wordt een hernieuwde poging gedaan met een lichtelijk modieuze ev. Het is er namelijk eentje die werkt op zonne-energie en laat zonne-energie nu net the next big thing binnen het vervoer zijn. Dat pakt erg gunstig uit, want dankzij een hoge mate van efficiëntie is opladen met zoiets ordinairs als een laadkabel haast overbodig.

Het rijbereik zou uitkomen op een lieve 1.600 kilometer (1.000 mijl). Het voertuig, momenteel eenvoudigweg aangeduid als solar electric vehicle (sEV), is een zeer aerodynamische lichtgewicht. Er wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van composiet, de cW-waarde is 0,13.

Voorbestellen is mogelijk. Er is keuze uit verschillende batterijconfiguraties, zodat het rijbereik tussen de 402 en 1.600 kilometer (250 en 1.000 mijl) en het is zelfs mogelijk om te kiezen uit voorwielaandrijving en vierwielaandrijving. De nieuwe Aptera zou al vanaf 2021 kunnen worden geleverd. Is dat te mooi om waar te zijn?


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dat is best lastig 4WD wanneer hij maar 3 wielen heeft!

Ik volg Aptera al een aantal jaar. Tot op heden zijn zij vanwege wan-management ten onder gegaan. Ik hoor dat nieuwe herboren Aptera (de oorspronkelijke eigenaren zijn weer gestart) de auto nu echt op de markt kunnen brengen.

Mooi initiatief en vooral innovatief! Wanneer deze reeds op de markt zou zijn, had ik hem gekozen boven m’n ID3.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.