Aptera brengt een zonnewagen op de markt. Bijna eentje zoals die wordt ingezet tijdens de World Solar Challenge; compact, licht en efficiënt.

Het gebruik van zonne-energie bij auto’s is iets dat ongetwijfeld in populariteit gaat stijgen. Van duur in geval van Lightyear tot goedkoop in geval van Sono, ieder denkbaar voertuig is wel van enige zonnepanelen te voorzien.

De Aptera Paradigm is wellicht een van de leukste, omdat het een aangenaam futuristisch voertuig is. Vier Driewielaandrijving, drie vierkante meter aan zonnecellen met een vermogen van 700 watt en de belofte van de fabrikant dat opladen nooit nodig is! Aan dat laatste is geen woord gelogen. Wanneer voor de grootste accu wordt gekozen tenminste, dan is namelijk een opslagcapaciteit van 100 kWh voorhanden en dat valt niet zomaar leeg te rijden.

De vraag bij dit soort nieuwe voertuigen is natuurlijk of we de komst van de productieversie gaan meemaken. Welnu de fabrikant meldt heuglijk nieuws. Een investeringsronde is afgesloten en die heeft $ 4 miljoen (€ 3,3 miljoen) in het laatje gebracht.

Verder hebben 7.000 mensen een reservering gedaan.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.