Stuurwiel met Apple-logo
Het leek er even op alsof de ontwikkeling van de Apple Car gestaakt zou zijn, maar dat blijkt niet het geval. De auto van Apple moet er komen en is uiteraard zelfrijdend.

Het is een wat mysterieus zijproject van het miljardenbedrijf uit Californië. Een eigen auto. Een even dankbaar als gecompliceerd ding om te maken. De plannen van Apple zijn er al jarenlang, het resultaat is er nog steeds niet. Telkens weer lijkt het erop dat de auto er niet komt, waarna toch weer berichten aan de oppervlakte komen waaruit blijkt dat de ontwikkeling eindeloos en gestaag voortgaat.

Hoe Apple het concept mobiliteit uit zal gaan leggen is afwachten en dat geldt ook voor het uiterlijk dat de auto krijgt. Wel wordt er overduidelijk gewerkt aan een autonome auto. Want zoiets als zelf het stuur ter hand nemen, is lichtelijk ouderwets. Om de auto tot een succes te kunnen maken is Jaime Waydo overgestapt van Waymo naar Apple. Dat is dus een overstap naar de grote concurrent. Waymo is onderdeel van Alphabet, waar ’s wereld meest bekendste zoekmachine Google ook deel van uitmaakt, en werkt aan autonome auto’s. Reeds bestaande auto’s worden autonoom gemaakt, zodat de chauffeur van een taxi of vrachtwagen tot toezichthouder wordt. Waydo was bij Waymo verantwoordelijk voor het goed laten samenwerken van hardware en software, daarvoor werkte Waydo onder andere bij NASA.

Apple-topman Tim Cook houdt doorgaans zijn lippen stijf op elkaar over de ontwikkeling van de auto, maar heeft het wel eens “the mother of all AI projects” genoemd. Kunstmatige intelligentie voor op de weg, dat is dus zo ongeveer alles wat we weten. (Via: cnbc.com)


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.