Linkedin
De man die bij Tesla verantwoordelijk was voor de Autopilot-firmware, is sinds deze maand werkzaam bij Apple’s ‘Special Projects’. En we weten allemaal wat dat betekent.

Het is geen geheim dat de grote bedrijven op en rondom Silicon Valley graag goede mensen bij elkaar wegkopen. Zo heeft Tesla meerdere oud-Apple-medewerkers in dienst en ook andersom zal er wel eens iemand overstappen. Aandeelhouders van Tesla hopen zelfs dat Apple de hele toko gewoon overneemt. De laatste overstap van een Tesla-medewerker naar Apple mag echter best opvallend genoemd worden.

The Detroit Bureau vond op LinkedIn dat Jamie Carlson, die bij Tesla werkzaam was als ‘Autopilot Firmware Manager’, nu bij Apple werkt bij de afdeling Special Projects. Hoewel die omschrijving lang niet zo specifiek is als zijn job title bij Tesla, laat het weinig aan de fantasie over.

Het gaat natuurlijk niet om de volgende Apple Watch, een tegenhanger voor de Google Glass of het langverwachte Apple TV, maar op de Apple Car. Het is een publiek geheim dat Apple werkt aan een eigen, waarschijnlijk ook (deels) autonome en elektrische auto. Zo zijn ze op zoek naar een mogelijke locatie om hun autonome auto te testen en heeft Tesla’s voormalige aandeelhouder Daimler-Benz al laten weten wel interesse te hebben in een samenwerking met Apple. De elektronicagigant schijnt op haar beurt weer interesse getoond te hebben in techniek uit de i3 van BMW.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“De laatste overstap van een Tesla-medewerker naar Apple mag echter best opvallend genoemd worden… ‘Autopilot Firmware Manager’”

Wat mij vooral opvalt is dat die jongen maar vier maand bij Tesla heeft gewerkt. Dus vind het nu niet bepaald een noemenswaardige aanwinst, en geen enkel bewijs dat Apple bezig is om automotive concurrent te worden voor Tesla…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.